حمایت از کالای ایرانی | چهارشنبه، ۲۵ مهر ۱۳۹۷

طوطی دم بلند - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

طوطی دم بلند

طوطی دم بلند ماکائوی سنیلی/ ماکائوی آبی بزرگ، ماکائوی سنبلی، ماکائوی هیاسینگ Hyacinth Macaw or Blue Macawاین پرنده با نام علمی Anodorhynchus hyacinthinus نام انگلیسی Hyacinth Macaw or Blue Macaw مشهور است.پراکنش :این پرنده بومی جنوب آمریکا و همچنین آمریکا مرکزی مانند برزیل و شرق بولیوی است. بزرگترین گونه درخانواده ماکائوهاو بزرگترین گونه از لحاظ وزن بهنگام پرواز در بین تمامی طوطی سانان است. محبوبیت ماکائو آبی سنبلی بعنوان حیوان خانگی سبب کاهش جمعیت وحشی آنان تا مرز انقراض و قرار گرفتن این گونه در لیست قرمز(درمعرض تهدید) شده است. متاسفانه در بین عوام و متخصصین غلطی رایج در آمده است که نام این گونه را در خانواده آرا قرار می دهند و این گونه را با نام آرا هایسینث می شناسند که اشتباهی محض است. این گونه در خانوادهAnodorhynchusکه شامل این گونه و دو گونه دیگر به نام هایLear و Glaucousمی باشد قرار گرفته و نام علمی این پرنده نیز خود گویای این موضوع است.طول ماکائو آبی سنبلی ۱۰۰سانتی متر از سر تا انتهای دم وعرض پرنده۳۹ سانتی متر بوده و وزن آن ۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم (۳٫۳ تا۴٫۴ پوند)می باشد. طول بالهای ماکائو سنبلی در هنگام پرواز۱۴۰-۱۲۰ سانتی متر و عرض آنها۵۶-۴۸ سانتی متر می باشد.آنها تقریباً بطورکامل آبی رنگ هستند و پرهای زیر بال‌ها نیز سیاه رنگ می باشد. دارای منقار بزرگ و سیاه بوده و در دو طرف منقار و اطراف چشم ناحیه ای زرد رنگ و روشن وجود دارد که البته در اطراف چشم این ناحیه به شکل نواری گرداگرد چشم را فرا گرفته است. به طور معمول تشخیص جنسیت در این گونه بسیار مشکل است اما جنس ماده این گونه کمی باریکتر از جنس نر آن است. غذا و تغذیه:آنها منقاری بسیار قوی برای خوردن غذاهای طبیعی و شکستن انواع دانه‌ها و هسته میوه‌های جنگلی دارند که این منقار حتی قادر به شکستن پوسته سخت و چوبین نارگیل و ماکادامیا (یک نوع فندق جنگلی) بوده و علاوه بر این آنها با این منقار می توانند میوه‌ها و گیاهان جنگلی را به راحتی بخورند. از جمله غذاهای محبوب این پرنده میوه درخت کاج است آنها همچنین از گرفتن حلزون و شکستن پوسته سخت این جانور و خوردن آن بسیار لذت می برند.تولید مثل:این پرنده در حفره‌های درختان لانه سازی می‌کند .پرنده ماده در هنگام تخم گذاری ۱ یا ۲ تخم می گذارد.اگرچه معمولاً فقط یک جوجه به سن بلوغ می رسد.